SSS
Evet , evde tedavi yöntemlerimiz mevcut.
Sırtın hareketsiz kalması günlük hayattaki alışkanlıklarımızı etkiler. Otururken, yürürken yada koşarken hareket noktamız ve rotasyonun ( yani dönüşlerin) pivot noktasıdır. O yüzden sırt bölgesinin hareketli olması gerekir. Sırtın her yönden hareketinin kazandırılıp daha sonra da yeterli kas kuvvetinin arttırılması gerekir. Verilen egzersizlerin belli aralıklarla düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Günlük hayatta da sırt posturüne dikkat edilip hareketsiz kalmamaya özen gösterilmelidir.
İyi bir değerlendirme gerekir. Sebebi direk torakal bölgeden kaynaklı olabilir. Sırttaki hareketsizlikten , eklem problemlerinden kaynaklı, duruş bozukluğundan kaynaklı veya sinir hattındaki herhangi bir problemden kaynaklı olabilir. Bunların dışında boyun veya belden kaynaklanan herhangi bir patolojik durum sonucunda da sırt bölgesine yansıyan ağrı oluşabilir. Bu durumda önce bel veya boyun probleminin tedavi edilmesi gerekir böylelikle ağrılar ortadan kalkar.
Boyun omurları arasında yer alan diskin, omurlar arasındaki kanala doğru yer değiştirmesine servikal disk hernisi yani boyun fıtığı denir. Diskin bağ kalitesinin bozulması, boyun düzleşmesi, yanlış duruş alışkanlıkları fıtığa sebep olabilir. Fıtığın boyutuna göre ve sinire bası yapmasına göre dört alt gruba ayrılır. Klinik tabloda sıklıkla boyun ağrısının eşlik ettiği, kola yayılan ağrı, uyuşma, karıncalanma ya da kol kaslarında güçsüzlük gibi durumlar yer alır.
Bel fıtığı belirtileri başlıca bel, bacak ağrısı, ayaklarda uyuşma, öne eğilip kalkmada ağrı, yürümede zorluk gibi şikayetlerdir. Fıtığın ileri aşamalarında ayaklarda güçsüzlük, idrar ve dışkı tutamama, cinsel fonksiyonların yitirilmesi gibi durumlarda ortaya çıkabilir. Bütün bu semptomlar yavaş yavaş ilerleyebilir veya bir yaralanmaya bağlı olarak çok kısa süreler içinde de oluşabilir. Her ne kadar bu belirtiler bel fıtığı düşündürsede doğru bir şekilde muayene edilmelidir. Çünkü radyolojik görüntüleme ile bel fıtığı teşhisi konulup herhangi bir semptomu olmayan vakalar oldukça fazladır. Görüntüleme ile fıtık teşhis edilmeyip bel ve bacak ağrısı olan vakalarda sıklıkla görülmektedir. Bu yüzden problemin kaynağı bulunup doğru bir tedavi programı uygulanmalıdır.